top of page

Språkkurser

Vi erbjuder kurser i svenska, finska och spanska.

Du kan välja på att studera en intensivkurs på plats i Bergslagen, att gå en nätbaserad kurs med videokonferenslektion en gång per vecka, eller en kombination av de båda.

Du har också den unika möjligheten att åka på språkresa  till vår samarbetspartner Zanja Arajuno, som ligger i Amazonasdelen av Ecuador. Språkresan går att kombinera med volontärarbete för den som vill.

Kursledare i finska är Minna Roselli. Intensivkurserna håller hon på sin gård Fridhem i byn Hörken, 8 km söder om Grängesberg. Minna är konstnär, varför du med fördel kan kombinera din vistelse hos henne med skapande kurser. Läs mer på Minnas sida. Lärare i spanska och svenska är Lena Paccha Högberg. Hennes intensivkurser hålls på Kattbäcksgården. Paccha har 15 års erfarenhet av språkundervisning på gymnasienivå och flera års erfarenhet av nätbaserad undervisning. Intensivkurserna finns som 5-dagarskurs och 2-dagars helgkurs. Max 8 deltagare per grupp.

Boende och mat kan ordnas på båda gårdarna.

De nätbaserade kurserna har löpande intag. Vi använder Google Classroom som lärplattform och Zoom som videokonferenssystem. För att kunna delta måste du ha dator, headset med mikrofon och bra internetuppkoppling. 

Skicka en intresseförfrågan i kontakt-formuläret. Skriv vilka förkunskaper du har i språket. När du har fått bekräftelse betalar du in en anmälningsavgift på 500 SEK. Anmälningsavgiften återbetalas inte, såvida inte kursen blir inställd. När du har betalt anmälningsavgiften får du ett mejl med en studiehandledning som beskriver exakt hur de nätbaserade studierna går till.

Priser:

2-dagars intensivkurs, 10 lektioner a 40 minuter: 2000 kr (privat 3000 kr)

5-dagars intensivkurs, 20 lektioner a 40 minuter: 3000 kr (privat 5000 kr)

Terminskurs nätbaserad, 10 gånger a 80 minuter: 3000 kr (privat 5000 kr)

bottom of page